Home » Coaching info » Creatieve Coaching

Holistische CoachingCreatieve coaching

Creatieve coaching bij Sprankels

Creatieve coaching is heel effectieve manier van coaching en healing. Het kan preventief worden ingezet, bijvoorbeeld om meer van jouw kwaliteiten te ontdekken of om je bewustzijn, zingeving
en positieve gezondheid te vergroten.

Ook als je al klachten hebt of ergens in vastloopt kan creatieve coaching je verder helpen. Dit geldt voor milde én ernstiger klachten op elk gebied:  fysiek, mentaal, emotioneel , sociaal of in je persoonlijke groei en zingeving. Creatieve coaching is gericht op het positieve, op dat wat jij wél wilt en nodig hebt om lekker(der) in je vel te zitten en verder – of weer in beweging- te komen.  

Creatieve coaching bij Sprankels

Wat maakt creatief coachen effectief?

Bij creatieve coaching wordt je denken op ‘pauze’ gezet, zodat je jouw onderbewustzijn aanspreekt.  

Dit gebeurt door jou in een ervaring te brengen, bijvoorbeeld door een visualisatie of door het voelen van een materiaal. Je denken pauzeert en je slaat beelden, ervaringen en andere sensaties uit je onderbewustzijn op.

Deze ervaringen, beelden of sensaties geef je vervolgens ‘creatief weer’, op papier, met klei of met andere materiaal. Soms spelen we samen een situatie uit of schrijf je een verhaal. Het inzoomen op jouw creatieve werk helpt jou om  belastende patronen, gedachtes, gevoelens, oude pijn, angsten en energie los te laten en ‘nieuw’ gewenst gedrag, gevoel, energie en denken te versterken en te ‘downloaden’ in je systeem.

Heel effectief, leuk en laagdrempelig!

Praktische informatie

  • Een sessie duurt meestal 1,5 uur
  • Werkvormen en materialen die aan bod kunnen komen zijn: schilderen, lichaamsgericht werken, klei, visualisaties, ‘speelmateriaal’ , bewegen, natuur, geluid/ muziek, tekenen, kernkwadranten en nog veel meer.
  • Bij mooi weer kunnen de sessie in het bos of op de hei plaatsvinden
  • Je hoeft niet creatief te zijn, want het gaat niet om het neerzetten van een kunstwerk, maar om het vinden van antwoorden en oplossingen door je hoofd uit te schakelen en je zintuigen en onderbewuste in het ontspannen creatief bezig zijn, aan te spreken.
  • Ik begeleid je met mijn stem, stel vragen, reik tools aan – die we samen oefenen- en ik pas methodes toe om jou te ondersteunen en verder te helpen in je proces.
  • Het tarief is € 60 per uur. Dit wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Soms betaalt een werkgever wél mee.
Creatieve-coaching-02

Zeer breed inzetbaar

Creatieve coaching kan worden ingezet bij allerlei soorten hulpvragen, klachten en problemen. Bijvoorbeeld bij angsten, nare -onverwerkte- ervaringen-, depressie, slecht slapen, niet lekker in je vel zitten, vastlopen, ongelukkig of energieloos voelen, burn-out en overspannenheid.

Wil je meer zingeving in je leven, ben je op zoek naar persoonsontwikkeling, groei of zoek je richting in je leven? Ervaar je onrust en heb je het gevoel niet helemaal jezelf te zijn of het leven te leiden dat je eigenlijk zou willen? Ook dan is creatieve coaching helpend bij het doorbreken van oude patronen en het vinden van antwoorden en meer geluk.

Effectief, leuk & laagdrempelig

Creatieve coaching gaat uit van een holistische visie.  Alle dimensies en lagen in jou werken samen en zijn verbonden. Daarom is het belangrijk om alle dimensies te betrekken bij het oplossen van een probleem , blokkade, vraag of klacht en het vinden van effectieve antwoorden en oplossingen.

Als mens besta je uit vele lagen en dimensies. Je denken is er daar 1 van. Als je een probleem alleen benadert vanuit je denken kom je niet altijd tot een goede oplossing. Soms blijf je ronddraaien in denkcirkels zonder verder te komen. Het antwoord vind je dan door vanuit een andere dimensie naar je probleem, vraag of klacht te kijken. Je pauzeert je denken.

Dit is wat je doet met creatieve coaching en waarom het zo effectief is: een andere benadering in het zoeken van jouw antwoord of oplossing. Je spreekt hier jouw onderbewustzijn, jouw innerlijke wijsheid aan en vindt hier antwoorden en oplossingen waardoor je weer in beweging komt, de juiste richting in.  En dit alles op een laagdrempelige, speelse en creatieve manier.

Creatieve coaching bij Sprankels

Effectieve en leuke combinaties

Creatief coachen kan gecombineerd worden met energetisch werken, natuurcoaching en yogacoaching. Als het weer het toelaat kunnen we dit zelfs in het bos doen. Dit geeft een extra dimensie, omdat je in de natuur sneller ontspant en je zintuigen makkelijker openen.

Ondanks dat er best wat losgemaakt kan worden tijdens een sessie, is creatief coachen laagdrempelig en ontspannen. Alles wat we doen is afgestemd op jou en jouw mogelijkheden, vragen en verlangens. Dat jij je op je gemak en veilig voelt bij mij en ons wederzijdse vertrouwen zijn voorwaarden om creatief coachen succesvol te laten zijn.