Home » Coaching info » Natuur Coaching

Holistische Coaching Natuur coaching

Natuurcoaching bij Sprankels

Natuurcoaching is een vorm van natuurtherapie die al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw in Japan werd toegepast. De natuur onthaast en kalmeert. Ze geeft stofjes en trillingen af die positief werken op jouw brein. Je voelt je sneller verbonden met je eigen natuur doordat jouw zintuigen en onderbewustzijn sterker geactiveerd worden. Hier speel ik met natuurcoaching op in.

Verbinding met de natuur

In onze natuurcoaching sessies laat ik je ervaren hoe de natuur jou spiegelt.  

Je ontvangt inzichten en antwoorden door je te verbinden met je onderbewustzijn, jouw innerlijke wijsheid die geactiveerd wordt door de natuur om je heen. 

Onderdelen uit de natuur die we tegenkomen maken deel uit van de coaching. Je zult merken dat de natuur helpt om antwoorden te vinden op vragen, om balans te herstellen en in harmonie te zijn.

Praktische zaken

  • Een sessie duurt meestal 1,5 uur.
  • We lopen door de natuur en staan stil voor oefeningen of door ‘triggers’ en ‘aantrekkingskracht’
  • Ik stel je vragen en jij leert hoe de natuur antwoorden geeft
  • Je leert de taal van de natuur en ontdekt hoe je dit op jezelf kunt toepassen
  • We openen en versterken je zintuigen d.m.v. korte oefeningen 
  • Soms doen we oefeningen met de onderdelen uit de natuur die we tegenkomen, dit is altijd afgestemd op jouw hulpvragen en wensen en draagt bij aan bewustwording en doorbreken van ongewenste patronen.
  • Het tarief is € 60 per uur. Dit wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Soms betaalt een werkgever wél mee.

De bewezen werking van de natuur

Natuurcoaching is een vorm van natuurtherapie die al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw in Japan werd toegepast. Bijna iedereen heeft de ervaring dat de natuur kalmeert en ontspant. Zelfs het hebben van planten en bloemen in huis heeft al een rustgevende en positieve werking op lichaam en geest.

Dit komt omdat de mens miljoenen jaren lang in een natuurlijke omgeving heeft geleefd. De mens leefde in verbinding met de natuur. Pas de laatste eeuwen kwam daar verandering in. En nu zijn we vooral in het westen de verbinding met de natuur kwijt. Maar we zijn nog steeds onderdeel van de natuur. En dat ervaren we als we in de natuur zijn, waar we tot rust komen en herstellen van de prikkels van ons drukke ‘stadse’ leven. 

Balans in je zenuwstelsel

In ons veelal drukke dagelijkse leven staan we lange tijd bloot aan spanning, druk en stress. We moeten veel doen in een korte tijd. In deze ‘doe’ modus is ons sympathische zenuwstelsel actief. Als je ontspant en herstelt van je inspanningen is je parasympatische zenuwstelsel actief. Deze heb je nodig om te kunnen ontspannen, slapen en herstellen.

Als je lange tijd onder druk staat en er geen tijd is om stil te staan, te onthaasten, te ontspannen en herstellen raakt je zenuwstelsel uit balans. Je staat altijd in de doe-modus en je kunt niet meer ontspannen. Dit kan leiden tot burn-out.

De natuur is heel heilzaam als het gaat om het weer activeren van je parasympatische zenuwstelsel, jouw modus voor rust en herstel.