Home » Workshops » Bosbaden – Shinrin-Yoku

Workshops in de natuur“Bosbaden – Shinrin-Yoku”

Volledig ontspannen en ontmoeten in het groene nazomer bos. Maak contact met je puurste zelf. Open je zintuigen en dompel je onder de energie van het bos. Geniet van wat er op jouw pad komt. Ervaar de zuiverende, rustgevende werking van Bosbaden.

Shinrin-Yoku betekent letterlijk ‘bosbaden’: jezelf onderdompelen in de atmosfeer van het bos. Afkomstig uit Japan waar het als onderdeel van natuur-therapie werd ingezet vanwege de rustgevende, stress-verlagende en helende werking. We wandelen in alle rust en soms in volledige stilte door een sprookjesachtig stukje bos. Op diverse plekken staan we stil om zachte oefeningen te doen, die de zintuigen, de meridianen en je intuïtie openen. Je wandelt ook een stukje alleen, waarin je je laat leiden door aantrekkingskracht. We sluiten af met een aangename meditatie.

Ervaar deze heilzame effecten, ontvang meer balans en harmonie.

 

Sprankels workshop Bosbaden 2022
Sprankels workshop Bosbaden 2022
Sprankels workshop Bosbaden 2022

Praktische informatie

De workshop “Bosbaden” vindt plaats op de heide of in het bos van de Sallandse Heuvelrug.
In overleg kan ik de workshop ook verzorgen op een eigen gekozen (bedrijfs) locatie. In dat geval pas ik de inhoud van de workshop aan afhankelijk van de situatie.

Workshop data: 2024

Donderdag 20 juni: 10.30-12.30 uur

Donderdag 27 juni: 18.00-20.00 uur

Dinsdag 2 juli: 9.00-11.00 uur

Donderdag 4 juli: 10.30 -12.30 uur

Vrijdag 5 juli: 10.00-12.00 uur

Donderdag 11 juli: 6.30-8.30 uur

Zaterdag 13 juli: 7.00-9.00 uur

Donderdag 18 juli: 17.30-19.30 uur

Zondag 4 augustus: 8.00-10.00 uur

Kosten: € 35,00 per persoon.

Naast de genoemde data op de site kun je ook zelf een datum aanvragen. Er is van alles mogelijk.

Je kunt deze workshop ook aanvragen voor een eigen besloten groep(je) op een andere datum en tijd. Afhankelijk van de groepsgrootte is het tarief pp dan lager.

Je kunt de workshop ook als privéworkshop voor jezelf aanvragen. Het minimumtarief dat ik hanteer is € 125

Sprankels Cadeaubon

Hoe fijn is het om een ander een cadeau van welzijn en weldaad te kunnen geven! De ontvanger kan met jouw cadeau genieten van de workshop Bosbaden. 

Ervaring van deelnemers

“Wat een rustgevende workshop. Heerlijk ondergedompeld in het bos je zintuigen de ruimte geven om alle indrukken te verwerken. Even tot besef komen dat “even helemaal uit staan” nodig is in deze tijd. Ik ga weer vaker het bos in en genieten van dit gratis rustgevende “middel”. Madelon Boode bedankt!

Erica: De workshop bosbaden hielp me om te vertragen, om mijn zintuigen open te stellen en me onder te dompelen in de natuur.

Annemiek: Bosbaden met Madelon is een feest. Tijdens bosbaden word je uitgedaagd om je bewust met al je zintuigen onder te dompelen in de natuur. Je ervaart de natuur door te ruiken, te horen, te zien en te voelen. Als ik nu een wandeling maak ben ik veel meer aan het genieten van wat moeder aarde te bieden heeft dan voor de ervaring met bosbaden. Bewust onthaasten en af en toe letterlijk stilstaan bij al het moois om me heen.
Kortom een aanrader voor iedereen.