Home » Workshops » “Leefstijl” voor bedrijven en organisaties

Workshops in de natuur"Leefstijl" voor Bedrijven & Organisaties

Workshops Leefstijl van JouwVitaliteitcoach

Leefstijl is van grote invloed op de lichamelijke en mentale gezondheid, belastbaarheid en fitheid van uw werknemers. Leefstijl gaat ook over duurzame gedragsverandering Welke keuzes maken werknemers om zich vitaal en gezond te voelen? Zijn zij zich bewust van hun keuzes en welke invloed die hebben op hun welzijn en die van uw bedrijf?

Een gezonde leefstijl zorgt voor balans, energie en herstel. Vaak zorgen onbewuste factoren en patronen ervoor dat iemand vastloopt. Als een werknemer vastloopt op één gebied heeft dit op den duur ook gevolgen op andere leefstijlgebieden. Bewustzijn van en inzicht in een gezonde leefstijl is van belang om ziekteverzuim en uitval te voorkomen. Werknemers die zelf de verantwoordelijkheid nemen voor hun gezondheid, belastbaarheid en geluk vergroten niet alleen hun eigen vitaliteit, maar ook die van uw bedrijf.

Van twee Leefstijl thema’s heb ik een workshop ontwikkeld die geheel op uw wensen en doelen kan worden afgestemd.
Hierin wissel ik de theorie af met het zelf ervaren. Neem om een workshop te boeken contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Leefstijl Workshop

“Balans tussen werk & privé”

Deze workshop is een afwisselende mix van leren door ervaring, kennis en reflectie. Praktische oefeningen vergroten inzicht en zelfbewustzijn rondom het thema stress en onrust. Werknemers leren lichamelijke signalen van stress en onrust eerder opmerken. We oefenen in hoe zij daar bewuster en gezonder op kunnen reageren. Werknemers leren zien waar zij zelf wél invloed op hebben om disbalansen te herstellen.

Voorbeelden van wat aan bod komt in deze workshop:

  • Het ervaren van lichaamsbewustzijn.
  • Het effect van verschillende houdingen ervaren.
  • De invloed van ademhaling op lichaam en geest.
  • Het herkennen van stresssignalen en daarop reageren. 
  • Waar heb je invloed op en hoe maak je dat concreet?
Workshops Leefstijl van JouwVitaliteitcoach
Leefstijl Workshop

“Rust en herstel”

In onze huidige maatschappij van veel prikkels, gejaagdheid en steeds meer ‘online’ leven, is het voor veel mensen moeilijk om te ontspannen en in slaap te komen. Voldoende rust en herstel voor lichaam en geest is niet voor iedereen hetzelfde.

Werknemers leren in deze workshop dat het zenuwstelsel grote invloed heeft op het kunnen ontspannen en slapen. Zij leren én ervaren ook hoe zij dit kunnen beïnvloeden. Met als resultaat dat ze beter kunnen ontspannen en herstellen.

Voorbeelden van wat aan bod komt in deze workshop:

  • Ademhalingsoefeningen.
  • Houdingen en oefeningen voor rust en herstel.
  • Inzicht in eigen gedragspatronen mbt ontspanning en slaap.
  • Leren omgaan met en loslaten van gedachtes en andere sensaties (mindfulness).
  • Oefenen in afstand nemen van gedachtes, oordelen en gevoelens.