Home » Yoga » Yoga voor bedrijven en organisaties

YogaVoor Bedrijven & Organisaties

Ervaar hoe effectief yoga is bij het vergroten van de vitaliteit van uw werknemers. Stel je een elastiek voor. Een ‘gezond en veerkrachtig’ elastiek is stevig én flexibel. Je kunt het elastiek uitrekken en er dus kracht, spanning en druk op uitoefenen. Als je het elastiek loslaat veert het terug naar zijn ‘rust’ positie. Dit is veerkracht. Wat als je het elastiek langdurig op spanning houdt? Als het elastiek vaak en langdurig onder spanning staat verliest het zijn veerkracht! Als je het elastiek loslaat zal het niet meer naar zijn oorspronkelijke vorm terugkeren. Het is uitgerekt. Het is zijn veerkracht kwijt.

Fysieke, mentale en emotionele spanning en druk ervaren is niet erg, zolang dit maar niet te lang duurt! Het kunnen loslaten van stress, spanning en druk is heel belangrijk bij het behouden van veerkracht. Het kunnen loslaten en ontspannen en daarmee het omgaan met stress, druk en spanning heeft dus alles te maken met veerkracht. Het tijdig herkennen van deze signalen en er bewust naar handelen is van essentieel belang om vitaal te blijven.

Tijdens yoga beoefening trainen uw werknemers op een laagdrempelige wijze hun lichaam én geest. Vitale werknemers zijn veerkrachtig en herstellen sneller van inspanningen en tegenslagen. Yoga beoefening vergroot de draagkracht en flexibiliteit om steeds opnieuw balans te vinden en bewustere en gezondere keuzes te maken.

JouwVitaliteitcoach yoga voor bedrijven

Aangepast aan uw wensen

Yoga voor bedrijven kan ik geheel aanpassen aan uw wensen. In overleg bepalen we de groepsgroote, de lesduur en het lesrooster.
Ik kan structureel de lessen verzorgen. Maar bijvoorbeeld ook incidentiëel.

De Yoga lessen geef ik meestal in een zaal of binnenruimte bij uw in het bedrijf. Het is zelfs mogelijk om Yoga lessen online te volgen.
Meer informatie over de voordelen van Yoga en de verschillende vormen vindt u onder deze knop:

REVIEW

Heleen Verschoor, Programmamanager Gemeente Hellendoorn:

Eerder dit jaar zijn wij als organisatie gestart met een aantal kennismakingslessen yoga, om medewerkers de mogelijkheid te bieden tussen de middag even een moment van (actieve) ontspanning op te zoeken. Madelon heeft gezorgd voor laagdrempelig te volgen yogalessen.

Deze sessies zijn erg goed bevallen, en daarom zijn we het periodiek blijven aanbieden. Madelon neemt op haar eigen, natuurlijke manier de aanwezigen steeds mee in de wereld van yoga op een heel ontspannen en toegankelijke manier, waardoor het voor iedereen mogelijk is om deel te nemen. Haar prettige persoonlijkheid en gastvrije houding in combinatie met enerzijds haar rust en tegelijk ook haar aandacht, maken het steeds een waardevol moment, waarna medewerkers rustiger maar ook met nieuwe energie aan de rest van de dag beginnen. De lessen zijn steeds afwisselend en toe te passen op verschillende niveaus. Wij zijn er erg blij mee!

Yoga buiten in de natuur

Ik kan de Yoga lessen ook buiten in de natuur verzorgen. Het is wetenschappelijk bewezen dat buiten zijn en dan vooral in de natuur een positief effect heeft op de mentale, fysieke en emotionele gezondheid. De natuur onthaast en kalmeert. Ze geeft stofjes en trillingen af die positief werken op jouw brein. Een natuurlijke omgeving is een goed hulpmiddel waar meer uit te halen valt dan een binnenruimte.

Walking Yoga door JouwVitaliteitcoach