Home » Coaching info » Werkwijze Particulieren

Holistische CoachingWerkwijze Particulieren

Als jij hulp zoekt neem je contact met mij op.
Dit kan zowel via de e-mail
als telefonisch via nummer 06 18 44 18 63

1

Kennismaking

Voordat de 1e afspraak plaatsvindt hebben we telefonisch contact. Daarin bespreken we of een apart intakegesprek nodig of dat dit gecombineerd kan worden met de 1e sessie.

Dit hangt af van de hulpvraag die jij hebt.

2

Intakegesprek

Voordat de 1e sessie start is er altijd een intakegesprek. Zo leren we elkaar kennen en kan ik inschatten of  en hoe ik jou het beste kan verder helpen.

Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij mij en dat ik goed kan inschatten of ik je denk te kunnen helpen. Als dat niet zo is zal ik mijn best doen jou door te verwijzen naar een andere professional.

Voor een intakegesprek betaal je hetzelfde als een coaching-sessie. Je zit dan nergens aan vast en mag de tijd nemen te besluiten of wij samen jouw coachingstraject aangaan.

3

Coaching sessies

Op basis van het intakegesprek en jouw hulpvragen en verlangens maak ik voorstel voor een 1e sessie. Naderhand blikken we samen terug en spreken we af óf en welk vervolg er komt.

Elke sessie is in overleg en afgestemd op jou.

Als je vaker komt, is het afhankelijk van de ernst van jouw hulpvraag, hoeveel tijd er tussen de sessies zit. Bij ernstiger klachten is het effectief om in het begin wekelijks of om de week af te spreken en daarna de frequentie af te bouwen.

Het kan ook zijn dat je een aantal keer per jaar komt, als een soort onderhoudsbeurt voor je welzijn.  

4

Tarieven

Een coaching sessie duurt meestal 1 tot 1,5 uur. In het begin zul je vaak iets langer tijd nodig hebben.

Het tarief dat ik hanteer voor particulieren is € 60 per uur. Dit is inclusief BTW. 

Naast coaching geef ik yogalessen en diverse workshops in de natuur. Als je bij mij minimaal 5 coaching sessies volgt krijg je een gratis proefles yoga en 15% korting op een workshop.

5

Vergoedingen / Kosten declareren

Mijn coaching en healing wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Ik heb er bewust voor gekozen om mijn coaching, waaronder óók de leefstijlcoaching, op een eigen manier in te vullen, omdat ik ervan overtuigd ben dat dit effectiever en duurzamer is dan de meeste groeps- coachingstrajecten / GLI die onder bepaalde voorwaarden wel uit de basisverzekering vergoed worden. Dit betekent dat ik geen contracten heb met zorgverzekeraars en ook niet volgens de door hun bepaalde richtlijnen werk. Ik ben goed en breed opgeleid en heb mijn eigen effectieve coaching & healing methodes ontwikkeld die duurzaam zijn en helpen jouw probleem bij de bron op te lossen. Werken aan jezelf is een gezonde investering in welzijn die je veel kosten kan besparen.

 Vergoedingen via de werkgever
Werknemers hebben veelal de mogelijkheid om via de werkgever (een deel) van de kosten vergoed te krijgen. Het is voor de werkgever van groot belang dat de werknemers vitaal blijven. Dit kan bijvoorbeeld via de transitievergoeding die sinds 2020 is verruimd. Of via de CAO waarin veelal een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelingsbudget uitgewerkt. Overleg met je teamleider, manager, directeur of afdeling P&O/HR over de mogelijkheden voor jou.

Persoonlijk Ontwikkel budget Overheid
Zowel werkenden als niet werkenden kunnen een persoonlijk ontwikkelbudget voor scholing en ontwikkeling aanvragen. Zij kunnen dit inzetten om bijvoorbeeld een mbo-diploma te halen, maar ook om een sector-erkend certificaat te halen of om een cursus te volgen. Het doel is dat meer mensen zich gaan ontwikkelen tijdens hun loopbaan, en dat ze zo beter inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt

Aftrekken via de inkomsten belasting
Kosten die je maakt voor Coaching vallen onder ontwikkeling/studie en kunnen via de inkomsten-belasting ingediend worden

6

Terugkoppeling en contact

Tussen sessies door mag je me benaderen als je vragen hebt. Ook houden we contact over hoe het gaat, tenzij dit niet relevant is of jij dit niet wilt. Feedback is welkom.

 Ik hou van open, eerlijk, laagdrempelig en prettig contact en stel me zo flexibel mogelijk op. Dit maakt samenwerking prettig én effectief.