Home » Workshops » Yin en de 5 elementen

Workshops in de natuurYin en de 5 elementen

Al wandelend door het bos staan we stil bij de wijsheid van de natuur. In de natuur en in ons beweegt alles vanuit yin en yang en de 5 elementen die de bouwstenen vormen van verandering en van ons bewustzijn.

Ervaar en leer over de energie van: houtkracht-vuurkracht-aardekracht-metaalkracht en waterkracht.

Op verschillende mooie plekken staan we stil, maken we contact met ons lichaam, openen we onze zintuigen, gaan we dieper in op de theorie en doen we bijpassende oefeningen en meditaties. Je leert op een praktische manier hoe jouw lichaam, gedachtes en gevoelens samenwerken, elkaar voeden en soms ook blokkeren. Meer inzicht in de 5 elementen helpen je bij het vergroten van je bewustzijn, vitaliteit en natuurlijke wijsheid.

Je ontvangt inzichten en praktische tools om meer grip te krijgen op jouw denken, voelen, vitaliteit, handelen, geluk en zijn.

Yin en de 5 elementen, deel 2

In deze verdiepende workshop gaan we verder in op wat je in deel 1 hebt ervaren en geleerd. We gaan dieper in op het Taoïsme en hoe de 5 elementen invloed hebben op jouw staat van bewustzijn: houtkracht-vuurkracht-aardekracht-metaalkracht en waterkracht en hun onderlinge samenwerking creëren: psychose-verwarring-specialisatie-wijsheid- realisatie.

Yin en de 5 elementen Sprankels workshop deel 2
Yin en de 5 elementen Sprankels workshop deel 2
Yin en de 5 elementen Sprankels workshop deel 2

Op diverse plekken doen we meditatie, yin yoga en qigong oefeningen om je innerlijk landschap te verkennen. Ervaar hoe gedachtes jouw gevoelens, fysieke lichaam en energie beïnvloeden. Ontdek de wisselwerking tussen jouw innerlijke landschap en het uiterlijk landschap. Leer je innerlijk landschap beter kennen en voelen, zodat je hiermee in de buitenwereld op constructieve wijze kunt manifesteren. Ontvang oefeningen en tools om je energie te zuiveren en jezelf te voeden met levenskracht. Leer hoe je weer jouw eigen natuurlijkheid kunt ‘zijn’ en leven.

Praktische informatie

De workshop “Yin en de 5 elementen uit de natuur” vindt plaats in het bos van de Sallandse Heuvelrug. Bij aanmelding ontvang je de precieze locatie.
In overleg kan ik deze workshop ook verzorgen op een zelf gekozen locatie in de natuur.

Workshop data 2024:

Er zijn op dit moment geen workshops gepland.

Kosten: € 50,00 per persoon. Inclusief een mini-proeverij

Naast de genoemde data op de site kun je ook zelf een datum aanvragen. Er is van alles mogelijk.

Je kunt deze workshop ook aanvragen voor een eigen besloten groep(je) op een andere datum en tijd. Afhankelijk van de groepsgrootte is het tarief pp dan lager.

Je kunt de workshop ook als privéworkshop voor jezelf aanvragen. Het minimumtarief dat ik hanteer is € 185.

Sprankels Korting actie

€ 10 korting op de volledige Abhyanga massage bij boeken van de workshop ‘Yin en de 5 elementen’.

Sprankels Cadeaubon

Hoe fijn is het om een ander een cadeau van welzijn en weldaad te kunnen geven! De ontvanger kan met jouw cadeau genieten van de workshop Yin en de 5 elementen. 

Review

Diana:
Ik wil je bedanken voor de inspirerende workshops Yin en de 5 elementen 1 en 2.
We waren op een prachtige plek in het bos. Het was rustig en zo mooi.
Madelon je kan zo mooi en uitgebreid vertellen over de 5 elementen en bewustzijn.
De workshop was erg uitgebreid, de 1e keer met een proeverij erbij.
En een afwisseling van oefeningen, wandelen en informatie.
De tijd vloog voorbij.

Marjanne:
De workshop Yin en de 5 elementen vond ik super interessant en erg leuk om te doen, en wat een fantastische plek!
Wat ook geldt voor de workshop Bosbaden.

Ervaringsverslag van een van de deelnemers

In de wereld heerst soms een strijd. Een strijd tussen mensen, geloven, culturen denk- en zienswijzen. Wellicht ook in ons eigen denken. In het gedachtengoed van bepaalde culturen is yoga gewoon en totaal ingeburgerd. En in andere delen van de wereld is dit juist het tegenovergestelde. Is het wel goed, aanbid je dan iets? Of ben je daar juist helemaal niet mee bezig en is dat dan misschien wel fout. Is het niet meer iets voor geitenwollensokken mensen? Allerlei vragen die bij menig mens waarschijnlijk wel eens door het hoofd spoken of er juist voor zorgen dat je er verre van blijft.

Zoektocht

Als ik voor mijzelf spreek, kan ik zeggen dat ik zoekende ben, zoekende in de wereld, naar mezelf en zoekende wat nu eigenlijk goed voor mij is.  Bij die zoektocht kwam ik ook in aanraking met yoga. Hoewel ik eerlijk wil bekennen dat ik ooit dacht dat yoga heel zweverig was, merkte ik gaandeweg dat het echt wat doet met je lichaam. Ik kwam er achter dat er houdingen zijn die je lichaam stimuleren, rust geven of juist energie opwekken. Sommige houdingen kwamen mij bekend voor van vroeger toen ik nog een jong en dartelend kind was. En hoe fijn is het om dit gevoel af en toe terug te kunnen krijgen.

JouwVitaliteitcoach yin en de 5 elementen

Element Vuur

In de workshop De vijf elementen, heb ik nog meer antwoorden gekregen. Antwoorden waarom we soms iets doen wat misschien niet totaal sociaal geaccepteerd is, maar daarom niet minder noodzakelijk. Tekenen uit de natuur van iets wat we nu net even echt nodig hebben. Bij mij kwam er een paard knuffelen, midden in het natuurgebied. Dat paard kwam voor mij echt op het goede moment knuffelen. Een beetje liefde kan ieder mens wel gebruiken toch? Ik zou zeggen kijk om je heen en ervaar dit ook.

Yin

Voor iedereen die twijfelt of yoga wat voor hem of haar is, is deze workshop absoluut een aanrader! Al is het alleen al om te zien dat andere mensen jou totaal anders zien dan jij jezelf ziet. Echt verhelderend en dit smaakt zeker naar meer. Het is ook zo gemakkelijk zelf thuis toe te passen, zelfs of juist in deze ontzettend drukke wereld, kunnen de houdingen je in no-time terugbrengen in de ontspanning.

Het kleine voorproefje dat Madelon gaf, over de voeding en de elementen maakt nieuwsgierig en inspireert!

Ik kijk nu al uit naar een volgende workshop!

Door Eva, 4 juni 2021

Workshop Yin en de 5 elementen-jouw vitaliteit coach