Home » Workshops » Yin en de 5 elementen

Workshops in de natuurYin en de 5 elementen

In deze workshop leer je over je eigen verbinding met de natuur. Je ervaart dat elk element ook in jou aanwezig is en invloed heeft op jouw fysieke, mentale, emotionele en energetische lichaam. Door de natuur en de elementen van Yin beter te begrijpen ontvang je inzichten over jezelf. Door de kalmerende natuur en zachte oefeningen kom je tot rust, herstel, waardevolle inzichten en betere balans.

Yin yoga is gebaseerd op de natuurlijke cyclus van de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Ieder element is zowel voedend als controlerend. Ze hebben elkaar nodig om in balans te zijn. Door zachte oefeningen leer je bewuster-zijn, adem en aandacht sturen, voelen, aanvaarden en loslaten. Je wakkert je onderbewustzijn aan en ervaart wat jij nodig hebben om jezelf te voeden in de breedste zin van het woord.

In deze workshop ga je een beroep doen op jouw intuïtie en onderbewustzijn om keuzes te maken waar jij gelukkig van wordt.

Praktische informatie

De workshop “Yin en de 5 elementen uit de natuur” vindt plaats op de heide of in het bos van de Sallandse Heuvelrug.
In overleg kan ik deze workshop ook verzorgen op een zelf gekozen locatie in de natuur.

Workshop data 2022:

Na aanmelden voor deze workshop wordt in overleg een datum en tijdstip bepaald.

Kosten: € 52,50 per persoon.

Inclusief picknick en proeverij: smaken van de elementen

Je kunt deze workshop ook aanvragen voor een eigen besloten groep(je) op een andere datum en tijd. Afhankelijk van de groepsgrootte is het tarief pp dan lager.

Je kunt de workshop ook als privéworkshop voor jezelf aanvragen. Het minimumtarief dat ik hanteer is € 185.

Ervaringsverslag van een van de deelnemers

In de wereld heerst soms een strijd. Een strijd tussen mensen, geloven, culturen denk- en zienswijzen. Wellicht ook in ons eigen denken. In het gedachtengoed van bepaalde culturen is yoga gewoon en totaal ingeburgerd. En in andere delen van de wereld is dit juist het tegenovergestelde. Is het wel goed, aanbid je dan iets? Of ben je daar juist helemaal niet mee bezig en is dat dan misschien wel fout. Is het niet meer iets voor geitenwollensokken mensen? Allerlei vragen die bij menig mens waarschijnlijk wel eens door het hoofd spoken of er juist voor zorgen dat je er verre van blijft.

Zoektocht

Als ik voor mijzelf spreek, kan ik zeggen dat ik zoekende ben, zoekende in de wereld, naar mezelf en zoekende wat nu eigenlijk goed voor mij is.  Bij die zoektocht kwam ik ook in aanraking met yoga. Hoewel ik eerlijk wil bekennen dat ik ooit dacht dat yoga heel zweverig was, merkte ik gaandeweg dat het echt wat doet met je lichaam. Ik kwam er achter dat er houdingen zijn die je lichaam stimuleren, rust geven of juist energie opwekken. Sommige houdingen kwamen mij bekend voor van vroeger toen ik nog een jong en dartelend kind was. En hoe fijn is het om dit gevoel af en toe terug te kunnen krijgen.

JouwVitaliteitcoach yin en de 5 elementen

Element Vuur

In de workshop De vijf elementen, heb ik nog meer antwoorden gekregen. Antwoorden waarom we soms iets doen wat misschien niet totaal sociaal geaccepteerd is, maar daarom niet minder noodzakelijk. Tekenen uit de natuur van iets wat we nu net even echt nodig hebben. Bij mij kwam er een paard knuffelen, midden in het natuurgebied. Dat paard kwam voor mij echt op het goede moment knuffelen. Een beetje liefde kan ieder mens wel gebruiken toch? Ik zou zeggen kijk om je heen en ervaar dit ook.

Yin

Voor iedereen die twijfelt of yoga wat voor hem of haar is, is deze workshop absoluut een aanrader! Al is het alleen al om te zien dat andere mensen jou totaal anders zien dan jij jezelf ziet. Echt verhelderend en dit smaakt zeker naar meer. Het is ook zo gemakkelijk zelf thuis toe te passen, zelfs of juist in deze ontzettend drukke wereld, kunnen de houdingen je in no-time terugbrengen in de ontspanning.

Het kleine voorproefje dat Madelon gaf, over de voeding en de elementen maakt nieuwsgierig en inspireert!

Ik kijk nu al uit naar een volgende workshop!

Door Eva, 4 juni 2021

Workshop Yin en de 5 elementen-jouw vitaliteit coach