Home » Bedrijven Organisaties » Workshops » Workshop “Yin en de 5 elementen”

Workshops voor Bedrijven & OrganisatiesWorkshop “Yin en de 5 elementen”

In deze workshop ervaren uw medewerkers de positieve energie van de natuur die onthaast en kalmeert.
In de loop der jaren zijn we het contact met onze eigen natuur kwijtgeraakt. Door een combinatie van wandelen
en afwisselende yoga houdingen leren zij deze verbinding te herstellen.

Yin Yoga is een milde vorm van yoga waarbij de houdingen lang worden vastgehouden. Hierdoor ontstaat er ruimte in het bindweefsel waardoor er herstel plaatsvindt. De energie kan beter stromen. Dit merk je niet alleen fysiek maar ook in je hoofd. Yin is gebaseerd op de natuurlijke cyclus van de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Ieder element komt aan bod in de oefeningen.

Workshop YIN en de 5 elementen

In deze workshop gaan uw medewerkers een beroep doen op hun intuïtie en dieper bewustzijn. Dat helpt hen bij het maken van gezondere keuzes voor energie, balans en herstel.

Hout
Vuur
Aarde
Metaal
Water

Praktische informatie

De workshop “Yin Yoga en de 5 elementen” vindt plaats op de heide of in het bos van de Sallandse Heuvelrug.
In overleg met u kan ik deze workshop ook op een bedrijfslocatie verzorgen.

Duur: ongeveer 2,5 uur
Kosten: 25 euro per persoon met een minimum van 250 euro.
Inclusief koffie, thee & picknick-lunch

Ervaringsverslag van een van de deelnemers

In de wereld heerst soms een strijd. Een strijd tussen mensen, geloven, culturen denk- en zienswijzen. Wellicht ook in ons eigen denken. In het gedachtengoed van bepaalde culturen is yoga gewoon en totaal ingeburgerd. En in andere delen van de wereld is dit juist het tegenovergestelde. Is het wel goed, aanbid je dan iets? Of ben je daar juist helemaal niet mee bezig en is dat dan misschien wel fout. Is het niet meer iets voor geitenwollensokken mensen? Allerlei vragen die bij menig mens waarschijnlijk wel eens door het hoofd spoken of er juist voor zorgen dat je er verre van blijft.

Zoektocht

Als ik voor mijzelf spreek, kan ik zeggen dat ik zoekende ben, zoekende in de wereld, naar mezelf en zoekende wat nu eigenlijk goed voor mij is.  Bij die zoektocht kwam ik ook in aanraking met yoga. Hoewel ik eerlijk wil bekennen dat ik ooit dacht dat yoga heel zweverig was, merkte ik gaandeweg dat het echt wat doet met je lichaam. Ik kwam er achter dat er houdingen zijn die je lichaam stimuleren, rust geven of juist energie opwekken. Sommige houdingen kwamen mij bekend voor van vroeger toen ik nog een jong en dartelend kind was. En hoe fijn is het om dit gevoel af en toe terug te kunnen krijgen.

JouwVitaliteitcoach yin en de 5 elementen

Element Vuur

In de workshop De vijf elementen, heb ik nog meer antwoorden gekregen. Antwoorden waarom we soms iets doen wat misschien niet totaal sociaal geaccepteerd is, maar daarom niet minder noodzakelijk. Tekenen uit de natuur van iets wat we nu net even echt nodig hebben. Bij mij kwam er een paard knuffelen, midden in het natuurgebied. Dat paard kwam voor mij echt op het goede moment knuffelen. Een beetje liefde kan ieder mens wel gebruiken toch? Ik zou zeggen kijk om je heen en ervaar dit ook.

Yin

Voor iedereen die twijfelt of yoga wat voor hem of haar is, is deze workshop absoluut een aanrader! Al is het alleen al om te zien dat andere mensen jou totaal anders zien dan jij jezelf ziet. Echt verhelderend en dit smaakt zeker naar meer. Het is ook zo gemakkelijk zelf thuis toe te passen, zelfs of juist in deze ontzettend drukke wereld, kunnen de houdingen je in no-time terugbrengen in de ontspanning.

Het kleine voorproefje dat Madelon gaf, over de voeding en de elementen maakt nieuwsgierig en inspireert!

Ik kijk nu al uit naar een volgende workshop!

Door Eva, 4 juni 2021

Hout
Vuur
Metaal / Aarde
Workshop Yin en de 5 elementen-jouw vitaliteit coach
Water